Владислав Агібалов з мамою Катериною загинули в Маріуполі 11 березня 2022 року – на їхній будинок близько 7.00 російський літак скинув авіабомбу. Під завалами там загинуло щонайменше 90 людей.

Ймовірно, Катерина та Влад згоріли, адже їхні тіла так і не вдалося знайти

Владику було 9 років. Його мамі – 28. Вони жили в багатоповерхівці на проспекті Миру, 127. Цей район обстрілювали з важкого озброєння, житлові квартали руйнували авіаударами. Влад і мама ночували в коридорі. Під час чергового обстрілу 11 березня вони були в квартирі. Від авіаудару по будинку спалахнула пожежа, він загорівся та завалився. Ймовірно, Катерина та Влад згоріли, адже їхні тіла так і не вдалося знайти.

«Моя мама жила в квартирі навпроти. Коли почали розбирати завали, кожен день ходила туди, показувала фото Каті, Владика. Але, на жаль, це ніяк не допомогло», – розповідає Марія, подруга Катерини Агібалової.

Владик народився у Маріуполі. Ходив у 4 клас місцевої школи №25. Обожнював свого собаку Зару, кицю та рибок. Разом із бабусею любив готувати млинці, а з хлопцями у дворі – майструвати шалаші.

«Це незвичайної душі дитина. З ним можна було говорити годинами. Був дуже допитливим, не по роках розвиненим, думав, як дорослий. Разом бабусею та мамою брав активну участь в різних благодійних акціях. А як він любив розповідати про своїх рибок, про свою собачку, про козаків», – згадує знайома сім’ї Альона Домашева.

«Вони були дуже дружньою родиною. Бабуся, мама, дядько, маленька двоюрідна сестричка. Він дуже всіх їх любив. Часто їздили в гості до прабаби – Владик там і курочок годував, і по господарству допомагав», – сказала подруга родини Альона Романська.

У Владислава залишились двоюрідна сестричка та дядько.

Історія з instagram каналу Victims of russia.