Лігоцька Ольга

10-а клас, Дунаєвецький ліцей 4

Вчителька, що надихнула на написання – Макогон Анастасія Юріївна

Моя Україна майбутнього

Україна вся кохана

Буде чиста й бездоганна

Разом все ми подолаєм,

Разом гори ми пройдем.

Кожна дитина хоче жити під мирним небом, і я в тому числі.

Для мене, мир - це безхмарне небо, щасливе дитинство, впевненість в завтрашнім дні, щаслива родина, можливість жити повноцінним життям, працювати, ростити дітей - і не боятися за своє життя та життя своїх рідних.

Але зараз, на даний момент, у моїй країні йде війна, під час якої гине велика кількість людей, руйнується багато інфраструктури, знищується багато історичних памʼяток, культурних центрів та музеїв, які були серцем громад та відображали ідентичність нашого українського народу. Війна знищує не тільки культурну спадщину України, але й руйнує найцінніше - життя людей. Люди, не мають де жити, тому що їхні будинки зруйновані, зруйноване їхнє життя.Тому зараз, кожен українець має лише одну мрію, щоб якнайшвидше закінчилася війна, щоб кожна дитина могла насолоджуватися дитинством. Не боятись вийти на подвірʼя, вигуляти собаку, сходити з дитиною в парк чи прогулятись по нічному місту. Не боятись, що може прилетіти «Град» чи ракета і потрібно буде ховатись у сховище, щоб не загинути. Люди кожного вечора моляться, щоб був мир і їхні діти жили, раділи, любили під мирним українським небом.

Наша країна має дуже багато талановитих та працьовитих людей, багаті природні ресурси та вигідне географічне положення.

Але без миру неможливо досягти розвитку нашої країни та її процвітання. Тому кожен українець має внести свій внесок до досягнення миру та спокою. Це може бути повага, чесність та підтримка наших захисників, а також різних волонтерських організацій. Нам потрібен мир, щоб забезпечити майбутнє нашої держави та наступних поколінь.

Я дуже рада, що я народилась саме в Україні, тому що ніде в світі немає таких сміливих, відкритих, чесних та доброзичливих людей.

Українці - це не тільки велика і могутня нація, це одна величезна гостинна родина. А в будь-якій родині завжди теплі та дружні відносини.

В моїй країні неповторна культура, милозвучна мова, найчарівніша природа та найродючіша земля.

А також Україна - це найгостинніша нація з найсмачнішою кухнею. Безліч туристів приїжджають, щоб скуштувати наш народний український «Борщ». Ми завжди будемо захищати свою країну, тому що майбутнє України, найбільш усього залежить від нас з вами. Якщо ми будемо байдужими до всіх, то ніколи не зможемо збудувати щасливе майбутнє. Ми повинні самі розвиватись та розвивати нашу країну.

В майбутньому я хочу стати поліцейською, тому мені подобається вчити закони моєї держави та її історію.

Я прагну в майбутньому внести свій внесок у майбутнє України і допомогти нашим захисникам. Якщо я та наші українці будемо мати бажання та прагнення змінити на краще нашу країну, то Україна обовʼязково стане найсильнішою, найрозвиненішою та найпотужнішою державою у світі.

Наразі в нашій країні йде війна, і впевнена, що перемога обовʼязково буде за нами. Найперше, що я зроблю, коли ми переможемо - це буду допомагати коштами відбудовувати всі зруйновані будинки та архітектурні пам'ятки. А після відбудови та їх реставрації я обовʼязково їх відвідаю.Також я зустрінусь із усіма своїми родичами і друзями, які вимушено перебували за кордоном.

Я мрію, і хочу, щоб моя мрія здійснилась найближчим часом, щоб одного дня ми всі зможемо сказати «У на закінчилась війна! У нас немає війни! Настав мир!»