Пшонік Анастасія, 8 клас
Соловичівський ліцей Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Маїло Вікторія Василівна

Моя Україна майбутнього

У кожного з нас одна єдина Батьківщина. Особисто у мене — Україна, і я про це ні хвилини не шкодую. Адже я народилася у найкращій у світі країні. Вічними символами моєї Батьківщини є блакитне безхмарне небо і золотаві пшеничні поля. Багата українська природа не залишає байдужим жодного співвітчизника або гостя моєї країни. Я впевнена, що у нашої держави велике майбутнє.

То якою ж я бачу Україну в майбутньому? У майбутньому моя країна буде схожа на квітучий сад, у якому можна буде знайти все, що забажаєш. Мої батьки житимуть у сонячному, затишному місті, найкращому на землі.

Я йду до школи. Навкруги співають пташки, аромат весни наповнює легені свіжим повітрям міста-саду. Навкруги квіти , квіти, квіти… Ось така вона, моя майбутня країна! Квітуча, як соняшник, красива, наче калина! Її люблять усі. Для того, щоб вона дійсно стала такою, потрібні мир та натхненна праця кожного українця. Я мрію, аби моя країна направляла кошти не на війну, а на покращення життя, на освіту, медицину, культуру, науку…

Наші захисники відвоюють території, які по праву нам належать, адже українці ніколи ні з ким не вступали у військові конфлікти, а лише захищають свою землю. Потім ми відбудуємо зруйновані будинки та відновимо інфраструктуру. Україна після перемоги стане найпопулярнішою державою, особливо серед туристів, нею пишатиметься весь світ і багато хто з нашою країною захоче мати спільні зв’язки. Для цього кожна людина повинна мати роботу за фахом, усі працюючі – сумлінно сплачувати податки.

Я вірю: у нас є можливість бути щасливими попри всі важкі випробування. Адже ми, українці, – сильна та незламна нація. Я впевнена, незабаром наша країна розправить свої крила та почне крокувати у мирне європейське майбутнє.

Україна ні в якому разі не повинна втратити свої шаровари, вишиванки, різнокольорові стрічки, музичні народні інструменти, свій гопак, завзятий настрій і український дух! Сьогодні Україна багата не тільки на промислові підприємства і родючі землі, а й на працелюбних людей, щиро вірю, що такою вона залишиться ще багато століть.

Якою буде наша рідна Україна – залежить від кожного з нас. Що маю на думці? Усе залежить від того, скільки добра ми бажаємо всім громадянам нашої Батьківщини і скільки зусиль готові докласти, щоб те всенародне благо стало дійсністю. Не милозвучні слова, а конкретні позитивні вчинки – це основа відповіді на поставлене запитання.

Іншими словами: Україна буде такою, якою її зробимо усі ми, на служінні правди, добра і краси.

У подальшому я хочу стати юристом, тому що мені подобається більше дізнаватися про закони своєї Батьківщини, про їхнє виникнення, про історію країни. Мені дуже хочеться зробити свій внесок у майбутнє України і своїми знаннями допомагати співвітчизникам. Я сподіваюсь, що зможу якимось чином впливати на розвиток рідної країни. Та все ж головне для мене — не ким стати, а яким бути. І якщо більшість українців, як і я, будуть прагнути стати щирішими, милосерднішими і добрішими, будуть мати бажання на краще змінити свою країну, то Україна обов’язково стане найрозвиненішою і найсильнішою державою!