Олександрові Косаренку було 44 роки. Він загинув 5 жовтня, коли вранці російські військові завдали ракетного удару по Гуляйполю на Запоріжжі. Олександр Косаренко очолював КП «Благоустрійсервіс», і до останнього виконував свою роботу. Разом із ним того дня загинув Олександр Савицький, заступник голови Гуляйпільської громади.

Комунальне підприємство у Гуляйполі було засноване у 2007 році. З того часу його й очолював Олександр Косаренко. Попри близькість лінії фронту, чоловік залишався працювати в Гуляйполі та сумлінно виконував свої обов’язки. Так само, як і його колега Олександр Савицький.

«Ці люди нікуди не тікали, до останнього були на своїх робочих місцях. Захищали та підтримували нескорене місто-герой Гуляйполе», – сказав очільник Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Як важко писати співчуття… Хлопці, які просто прийшли на роботу. Вже їх немає. Кожного дня вони ризикували життям, але їх це не зупиняло. Зупинила їх ворожа ракета. Два Анатолійовичі… Не хочу вірити, що це про вас. Гарні, молоді, добрі, відкриті. Ми завжди будемо вас пам'ятати», – написала представниця місцевої влади Ганна Сакун.

Історія з instagram каналу Victims of russia.