58-річний Сергій Зельман загинув 22 березня 2022 року від російських обстрілів села Червона Долина на Миколаївщині. Ворог ударив по селу з реактивних систем залпового вогню. Від одного зі снарядів, який упав на городі Зельманів, у будинку вилетіли вхідні двері. Трохи згодом, коли здавалося, що обстріли скінчилися, Сергій із дружиною Галиною вийшли надвір. Міркували над тим, аби виїхати в безпечніше місце.

«Я кричала: «Серьожа!», а він не відзивався»

«Сергій каже: «Іди збирайся». Я зайшла у кімнату, щоби забрати сумку з речами, а він стояв біля порога, коли ракета попала прямо у наш двір. Хату розвалило. Мене поранило у руку і в голову. Кров… Я кричала: «Серьожа!», а він не відзивався», – пригадала той день дружина Галина Зельман.

Сергій народився у Покровському. Мешкав у Червоній Долині. Після закінчення школи навчався на водія. Працював у сільськогосподарському підприємстві «Промінь». З часом почав обробляти власну землю. Також був єгерем обходу №5 у Снігурівському районі. Любив полювання і риболовлю.

«Його батько був водієм, і брат. Як перевозили зерно, його нагороджували за сумлінну працю. Колись зайняв перше місце – більше від усіх навозив зерна. Він багато трудився, не було такого, щоби не хотів іти на роботу. Любив працювати. Ми з ним жили, старалися, щоб на старості багато не трудитися, а тільки підтримувати порядок... Він був спокійний, доброзичливий, на дітей ніколи не підвищував голос. Був люблячим чоловіком, батьком і дідусем, хорошою і чуйною людиною», – сказала Галина.

Сергія поховали поряд із батьками у Покровському, як він того і хотів. Галина на похороні не була, адже після поранення перебувала в лікарні.

У Сергія Зельмана залишилися дружина, двоє синів, сестра з племінницею, онук і онучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.