Перетяка Артем, 9 клас
ОЗ ’’Хорольська гімназія’’ Полтавська область, м.Хорол
Вчитель, що надихнув на написання есе: Старчик Лідія Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Мир важливий для кожної людини, а для мене сьогодні він означає гармонію і спокій. У світі, де настільки багато конфліктів і напруги, потрібно розвивати терпимість і любов до оточуючих. Мир – це покликання зберегти нас від передчасної смерті та негараздів. Мир для мене – це більше, ніж просто відсутність війни. Це взаєморозуміння, толерантність, співпраця та поважання інших людей. Мир – це коли ми всі разом працюємо над спільною метою, допомагаємо один одному та прагнемо до кращого.

Уявімо собі мою Україну майбутнього. Це країна, де люди живуть в мирі та злагоді, де немає поділів на культури, мови, національності. Всі ми розуміємо, що незалежно від кольору шкіри, релігії або мови, що ми – це одна велика родина. Україна, де діти зростають в сприятливому середовищі, здобувають якісну освіту та можуть реалізувати свої мрії. Моя Україна майбутнього – це країна, в якій заборонено війни та насильство. Ми вміємо розв’язувати конфлікти мирним шляхом, вважаємо діалог та домовленість ключем до розвитку. Усі наші проблеми вирішуються без застосування сили, а з натхненням та розумінням. Ми живемо в комфортному середовищі, оскільки розуміємо, що тільки за допомогою співпраці та взаємодопомоги ми зможемо досягти по-справжньому великих речей.\

Я впевнений, що коли Україна переможе, я буду вчитися та працювати над своїми цілями, мріями, щоб внести свій внесок у розвиток країни. Я займатимусь своєю обраною справою, працюватиму на благо країни та людей, сприятиму розвитку нашої нації.

Я буду виховувати своїх дітей в патріотичному дусі, навчати їх любити і поважати свою країну. Також зроблю все можливе, щоб покращити соціальну сферу. В майбутньому я хочу займатися благодійністю, допомагати людям, які потребують підтримки і допомоги. Я хочу допомогти людям розуміти, що найбільша радість – це можливість бути потрібним іншим.

Моя Україна майбутнього – це країна злагоди, якою наш народ може пишатися. Я буду працювати, допомагати і віддавати свої знання й енергію для розвитку і процвітання. Справжня перемога полягає не тільки в тому, що країні вдається вилікувати свої рани після ворожості, але й в тому, які фундаментальні зміни ми зробимо для забезпечення мирного майбутнього. Вкладаючи свій внесок, я вірю, що разом ми зможемо забезпечити стабільність та щастя нашої України.

Отже, моя Україна майбутнього – це країна, в якій люди живуть у мирі та взаєморозумінні. Це країна, де ми працюємо разом, незалежно від національності чи релігії, задля спільного процвітання.

Я готовий вкладати свої зусилля для того, щоб мрія стала реальністю. Тільки таким чином ми побудуємо краще майбутнє для України, де кожен з нас зможе знайти своє місце під сонцем і відчути себе справжнім гордим громадянином. Україна переможе, і я буду рости, працювати та надихати інших, щоб створити світле майбутнє для нас і наших нащадків.