Реброва Юлія, 1 курс
Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Гейдел Алла Михайлівна

"Моя Україна майбутнього"

Після 24 лютого слово «мир» змінило своє значення для кожного з нас. Саме тоді я повною мірою усвідомила значення подій на сході нашої держави і зрозуміла, що справжня війна триває в Україні вже вісім довгих років. Завдяки операції об’єднаних сил ми бачили її через відеосюжети в новинах, зустрічі з військовими та людьми, які приїхали з Донецька та Луганська. Ця війна була для мене далекою і незрозумілою до того часу, поки не стала страшною реальністю.

Для мене мир сьогодні - це не просто відсутність щосекундної небезпеки, відсутність терору цивільного населення. Мир для мене - це моє право жити, говорити рідною мовою, читати українську літературу, співати українські пісні, танцювати на сцені український гопак. Мир для мене - це право знати справжню історію своєї держави, не викривлену ворожими політтехнологами.

Щодня я мрію про те, що вже скоро закінчиться війна і я зможу відчути себе справжньою студенткою. Я вчитимуся для того, щоб через декілька років навчати маленьких українців любити свою рідну Батьківщину, свій рідний край. Я вірю, що тоді я зможу із впевненістю показати їм на карті звільнені від окупанта території сходу та півдня України і Крим під жовто-блакитним прапором нашої держави.

Разом з молодим поколінням ми будемо будувати майбутнє нашої держави, вільної та незалежної. Ми надолужимо все, що втрачено в освіті, ми відновимо культуру, ми повернемо на рідну землю науковців і дамо їм змогу працювати, ми відбудуємо міста і зробимо все можливе, щоб випалені ворожим вогнем землі зазеленіли і дали врожай.

Але завжди живим нагадуванням багатовікової трагедії українського народу будуть алеї слави, де поховані кращі сини і дочки України, які віддали своє життя за те, щоб ми мали змогу жити. Відтепер це також буде частиною нашого життя, болючою і страшною.

Я вірю в перемогу України, вірю в те, що здійсниться найзаповітніша мрія кожного українця і на нашу рідну землю повернеться мир!