Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна В'ячеславівна Кудря

"Я вирішила залишатися у Києві, щоб за потреби бути корисною"

переглядів: 72

Я народилась у Нікополі, але досить давно звідти виїхала до Києва. До війни жила, як і всі люди, працювала на звичайній роботі, у мене було нормальне життя. Перед війною, коли почали з'являтися новини про можливий наступ, була трохи на нервах, постійно стежила за новинами. 

Останній тиждень перед війною я психологічно була дуже виснажена, тому що 24/7 моніторила новини, спостерігала за ситуацією, бо я розуміла, що скоро почнеться війна. 23 лютого я допізна не спала, думала прокинутися із думкою, що це просто якийсь сон і вже вдалося врегулювати ситуацію.

24 лютого я прокинулася на роботу і почула вибухи. Прочитала новини, звідти дізналася, що розпочалася війна. Розбудила маму. Ми спостерігали за новинами, щоб бути в курсі того, що відбувається у країні і в місті.

Найскладнішим виявилося розуміння того, що окупанти можуть прийти до мене додому і вбити лише за те, що я живу в Україні, за те, що я є українкою. Складно читати новини і бачити, що коїться на окупованих територіях - це найбільший біль.

Я вирішила залишитися у Києві, тому що можливо, буде якась ситуація, де я зможу бути корисною. Київ більш-менш був у безпеці попри те, що він був майже оточений. Тому не виїжджала, не планувала. 

Перші дні війни ми провели з мамою в укритті на станції метро. Ходили додому, бо у нас ще пташка є. Ми хотіли, щоб вона відпочила, не стресувала. Перші п'ять днів ми перебували у метро, потім пішли додому і тепер у разі небезпеки йдемо в укриття. 

Я роботу не втратила. Мій прибуток змінився, але критичної ситуації у мене, на щастя, не було. 

У мене є родичі, які не до кінця розуміють ситуацію. Вони не проросійськи налаштовані, беруть інформацію з неперевірених джерел. Переймаюсь тим, наскільки адекватно вони сприймають ситуацію. Вони досі вірять у те, що росіяни цивільних людей не вбивають просто так. 

У мене немає жодних прогнозів. Мені здається, що війна не закінчиться цього року. Спрогнозувати нереально, бо ситуація на фронті змінюється дуже швидко. Я сподіваюсь, що це станеться якомога швидше, і якомога більше наших воїнів зможуть повернутися додому живими. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій