Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Олексіївна Гіріна

«Я сиділа вдома й боялася, що чоловіка вбили»

переглядів: 682

Пенсіонерка Галина Олексіївна досі пам’ятає, як збиралися сусіди, щоб було не так страшно, як ховалися в підвалах від обстрілів. Жити на лінії розмежування в 2014 році було небезпечно. І зараз про тишу говорити не доводиться.

Пам’ятаю, воєнні дії відбувалися, уже Щастя бомбили, міст наш Трьохізбенський підірвали, але люди ще їздили на роботу, перебиралися через цей міст. Я вже на пенсії була, жодного разу не їздила, бо мені не треба було.

Я сиділа вдома й боялася, що чоловіка вбили

Доводилося сидіти в підвалі. Літаки літали на початку війни. Нам сказали, що бомбити нас будуть. Будинок постраждав, вікна повилітали. Коли починався обстріл, ми ховалися.

Я пам’ятаю, на Водохреща ховали одного хлопця. Чоловік пішов проводити його в останню путь – і тут обстріл почався. Усе задзвеніло, і я в ванну втекла. Сиділа вдома й боялася, що чоловіка вбили. Кричала спочатку, думала, що вже пів будинку винесло. Скло вилетіло, на веранді двері та куток кухні винесло. У сусідки навпроти вибухнуло – і пішло. Там впав осколок від «Граду».

Ми живемо на самій лінії фронту, лінії зіткнення. Зараз [літо 2021 року] тут ще стріляють, але проти того, що було, звичайно, небо і земля. Були тоді, на початку війни, обстріли постійні, постійні переживання. Ми збиралися із сусідами вечорами й сиділи то в одному будинку, то в іншому, щоб не так страшно було. Усі й в підвал бігали. Потім чули, що начебто тихо стало – виходили.

Газу в нас немає. Газопровід розбили, обіцяли зробити, але так і не зробили.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій