Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Станіславівна Гончарова

«Ми в погребі спали одягненими»

переглядів: 599

Сім’я Олени Станіславівни залишилася за лінією розмежування. Однак всім довелося пережити бомбардування, обстріли, сидіти в підвалах і боятися за дітей.

Коли почалася війна, я працювала. У мене четверо дітей було, онуків купа. Я доглядала за бабусями на тому боці, в Слов’яносербську. Ще паром був цілий, ще міст у нас був цілий.

Пережили ми багато. До мене з Луганська дочка приїхала, там вже були бомбардування. Вона приїхала з двома дітками, і ми одягнені спали, в погребі світло вимикали. У мене в Лисичанську дітей бомбили, вони теж там по підвалах, у школі сиділи й телефонували: «Мамо, забери мене». У нас ще не було такої перестрілки, а в них уже літаки літали.

У нас діти на тому боці є, онуків у мене багато там і правнучка там. Доступу немає туди. Їздили раніше автобуси щопівгодини. А тепер дорога закрита. Через Станицю [Луганську] пускають тільки раз на місяць і тільки тих, у кого там прописка. Так що ми ні дітей, ні онуків не бачимо.

Ми вже до всього звикли. Як почався коронавірус – ми пострілів не чуємо. Рідко коли десь вистрілить. А то ж щоранку й щовечора була така стрілянина, що люди прокидалися від страху.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Трьохізбенка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти перший день війни розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій