Козар Анастасія, учениця 10 класу Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Люботинської міської ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Луньова Ірина Євгенівна

Чому бути українкою — це моя суперсила?

Україна. Моя рідна і неповторна Батьківщина. Я завжди була зачарована твоєю красою. Ти така співуча, ніжна і найпрекрасніша. Ти маєш свою багату історію та культуру, але щонайголовніше незламний дух. Нас ніколи не зламати, бо ми українці. Я пишаюсь тим, що я українка.

Моя країна завжди була відома своїми талантами й творчістю. Вона має багато видатних особистостей, які зробили багатий внесок в розвиток держави, мистецтва, спорту та науки.

Мене завжди вражали наші співаки. Вони тонко передають почуття українців, під час співання нашого гімну. Для мене, бути українкою - це бути захищеною нашою армією. Наші найкращі ЗСУ, волонтери та військові кожного дня боронять і допомагають охороняють наше небо. Вони віддають свої життя за нас, щоб ми спокійно спали в наших теплих ліжечках.

Бути українкою – це насолоджуватись неповторною природою наших країв. Мене приваблює красою архітектури наші мальовничі міста і села. А ще я хочу відвідати загадкову Прип’ять, з не менш притягальною історією й гарними враженнями відвідувачів від подорожі до знаменитого колеса Прип’ять.

Для мене, бути українкою означає бути частиною незалежної країни з багатою культурною і мовою спадщиною. Я пишаюсь своїм походженням, українськими традиціями та мовою. Бути українкою означає мати можливість насолоджуватись теплом українців. Ми дуже гостинні люди, завжди готові вітати гостей і дарувати свій час. Бути українкою означає куштувати найкращі українські страви.

Я дуже полюбляю борщ з пампушками. Можу запевнити, що це найсмачніша страва, яку я колись куштувала. Україна надихає мене досягати нових висот і розвиватись. У мене гордість за свою країну, любов і віра в майбутнє.

Стійкість і сила української нації показується в багатьох наших вчинках. Насамперед, ми боремося за свої права і свободу. Українці боролись за свою мову, культуру ще з давніх часів, але вороги часто хотіли присвоїти нашу історію собі. Наприклад, знаменита Революція гідності, яка відбувалась у 2013-2014-х роках, коли українці протестували проти корупційної влади. Де Герої Небесної сотні поклали свої життя за свободу і країну без корупції.

Тому навіть зараз ми відстоюємо і захищаємо свою державу.

Також українці мають сильний дух і жагу до перемоги. Це зображено в українських досягненнях як на культурному рівні, так і на фронті. А ще наша країна має велику культурну і мовну спадщину. Має мистецькі, літературні та музичні перемоги. Вони є важливим елементом нашої української ідентичності.

Оскільки я учениця, то звичайно можу зробити багато речей заради нашої Перемоги. Я говорю українською. Це дуже важливий крок, щоб допомогти нашій державі на мовному фронті.

Я допомагаю армії. Майже регулярно кидаю донати на ЗСУ. Навіть маленькі суми зможуть допомогти нашим воїнам в отриманні необхідної техніки. Я читаю літературу і дивлюсь контент тільки українською. Це допомагає покращити свою українську мову і насолодитися переглядом фільму.

Я викладаю дописи в Instagram про Україну, про архітектуру, про природу, про наші традиції та культуру. Я слухаю тільки українську музику. Бо слухаючи російський плейлист, ви самотужки фінансуєте ракети, які летять на українські міста.

Я спілкуюсь з рідними виключно українською, бо це наша рідна і милозвучна мова. Я відмовилась від російських релігійних свят. Бо Московського патріархату і російської мови в наших церквах не повинно бути. Наша думка про мову, культуру і традиції дуже важлива для нашої країни, для її розвитку і добробуту. Наш шлях до перемоги буде важкий і драматичний.

Проте якщо ми будемо триматися разом і будемо йти однією дорогою, ми захистимо нашу державу і відбудуємо усе, що зламали наші вороги.

Україна. Моя гарна і нездоланна. Ми вірні твої дочки й сини. Ти захищала нас від бід, від ворогів. Тому я з гордістю можу сказати, бути українкою - це моя суперсила. Слава Україні!