Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Клавдія Василівна Подперіна

«Я побачила російські бронетранспортери, а потім почула вибух – мене охопив страх»

переглядів: 84

Мені 73 роки. Я мешкала у Харкові з сином і невісткою. Зараз живу в Охтирці. Тут мене застала війна. Я приїхала до мами. Їй 92 роки. Син залишився у Харкові, а невістка виїхала в Німеччину. 

Про початок війни я дізналася від сусідів. Того дня мені довелося поїхати на базар, бо мій кіт залишився без корму. По дорозі я побачила російські бронетранспортери, а потім почула вибух. Мене охопив страх. 

Найстрашнішими були бомбардування. Ми з мамою живемо поряд з ТЕЦ, бачили, як росіяни бомбили її. Після цього я два тижні майже не спала ночами. 

Приємно, що є допомога від Фонду Ріната Ахметова. Сімдесятирічний сусід Лоскут Олександр допомагав її отримувати: їздив по неї на мопеді, коли маршрутки не ходили. І по ліки їздив, коли я захворіла на коронавірус. 

Я впевнена, що ми переможемо. Хочу, щоб після війни запрацювали заводи й фабрики, щоб у людей були достойні зарплати. Хочу, щоб Крим і всі окуповані території стали українськими.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій