Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Іллівна

«Я по всьому будинку бігала і не могла придумати, де краще сховатися»

переглядів: 438

У Надії Іллівні хворе серце, тому під час обстрілів боялася, що не добіжить до підвалу. Намагалася вберегтися вдома. Їй дуже хочеться, щоби на селище більше не падали снаряди і не розбивали те, що люди тільки встигли відновити.

Спочатку все було, як завжди, ми всією сім'єю на городі картоплю копали. І раптом почали гупати, потім все сильніше і сильніше. Коли стало зрозуміло, що це зовсім не жарти, я невістку з онукою відправила додому.

Під час найактивніших бойових дій було так страшно, що й ворогові не забажаєш. У нас льох за будинком, туди швидко не добіжиш, от я й бігала по хаті, шукала, де сховатися.

Пам'ятаю, що довго без світла сиділи, коли лінію перебивали, але намагалися її відремонтувати. З водою нам було легше, бо свій колодязь.

У мене серцева недостатність, ледве ходжу, а хочеться жити. Ми отримували велику допомогу від Ріната Ахметова та від Червоного Хреста. Спасибі добрим людям, дуже нам допомогли.

Мрію, щоби не було війни. Хочу, щоби ми жили, як останнім часом, коли школу гарно відбудували, зробили дитячі майданчики, людям перекрили будинки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення вода їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій