56-річний Віктор Чепіга загинув 11 березня 2022 року під час бомбардування російськими військами Маріуполя.

Я не знайшла твого тіла, Вітю

У лютому-березні родина Віктора (дружина, донька та онука) переховувалася в будинку на вулиці Купріна. Час від часу вони спускалися до підвалу, а Віктор ходив на роботу. Офіс охоронної фірми, яку він очолював, розташовувався в підвалі на проспекті Миру, 127. Останній раз дружина Галина бачила Віктора 10 березня. З розбитої крамниці він приніс їжу та сказав, що завтра забере всіх до свого підвалу.

Галина згадує: «Я віддала портфель із документами, гроші. Він пішов близько 16:00. Перебіжками. Я перед тим ще запитала: «Може, залишишся?». А він відповів: «Не бійся, я заговорений». Так і пішов. Назавжди».

Близько 18.00 Галина почула гуркіт. З балкона побачила танки. У сутінках були помітні літери Z. Невдовзі вона почула гул літаків. У їхньому районі почалося пекло.

Три дні родина чекала, щоби Віктор повернувся. Але він так і не прийшов.

Опісля сім'я виїхала на околиці Маріуполя. У квітні Галина приходила до міста пішки. Вісім кілометрів в одну сторону, вісім – в іншу. Вона прямувала до 127 будинку на проспекті Миру з надією щось дізнатися про Віктора. Там Галині розповіли, що на світанку 11 березня, о 5:30, сюди прилетіла авіабомба. Будинок склався з 9 поверху до підвалу.

На завалах працювали російські рятувальники. Спочатку загиблих фотографували, а потім витягували. Знайдені гроші та коштовності забирали.

«Я за цей час стільки тіл побачила. Вони були, ніби манекени в магазині. Згладжені риси обличчя, чорні. Ми бачили і руки, і ноги. Їх вантажили з будівельним сміттям. Тіла лежали під дощем, як сміття. Валялися по всьому подвір'ю, в багнюці. Робітники ходили п'яні», – згадала жінка.

Тіло Віктора знайти так і не вдалося.

«Я не знайшла твого тіла, Вітю. І в глибині душі продовжую сподіватися на диво. Внучка Ладушка щодня згадує, як ти з нею гуляв, читав казки, які любив страви, як покривав її витівки, щоб бабуся не гнівалася; як ти вчив її плавати. Зараз я розумію, скільки ще не встигла тобі сказати. Будь-яке слово, яке не виберу, не передає й сотої частки того, щоб висловити, як нам тебе не вистачає», – сказала Галина.

Віктор Чепіга народився та жив у Маріуполі. Захоплювався спортом, любив футбол, вів здоровий спосіб життя. У вихідні водив родину на екскурсії місцями, які знав з дитинства, розповідав історію Маріуполя. Востаннє Галина та Віктор гуляли по оновленому пірсу 14 лютого 2022. Дружина тоді сказала: «Будь ласка, не вмирай раніше за мене! Я не знаю, як буду жити без тебе!». Він здивувався і відповів, що навіть думати про таке не варто.

У Віктора Чепіги залишилися дружина, дві доньки та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.