Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Суворов

«Я навчився вірити в себе і ніколи не здаватися»

переглядів: 544

Війна для мене - це жах. У той день, коли все почалося, я перебував у Луганську. Це був травень 2014 року. Почали стріляти, по місту їздили БТРи.

Я навчився вірити в себе і ніколи не здаватися

Хтось говорив, що через тиждень або два все закінчиться. Але потім захопили облдержадміністрацію, СБУ, весь час чулися вибухи. Мені здавалося, що це якась неправильна казка. А потім всі знайомі почали їхати з Луганська.

У липні я залишався вдома, проте незабаром теж поїхав спочатку в село до тестя, в Перевальський район. Там постійно стріляли. Дружина була вагітна, ми вдало поїхали у вересні.

Дуже добре запам'яталися перші вибухи і необхідність кудись бігти від них.

У нас був бізнес і два будинки. Все вмить закінчилося, поїхали з тим, що помістилося в машину. У нас дружиною і старшою дитиною почалося нове життя. Хотілося б забути все.

Думаю, коли все закінчиться, ми повернемося, адже там будинок. Він зараз коштує копійки, але він у центрі Луганська.

Я зрозумів, що в житті все можливо. У Біблії написано, що потрібно за все дякувати Богові, не тільки за хороше. Я помолився, подякував Богові і зрозумів, що можна почати все з нуля. Я приїхав в інше місто, нікого не знав, познайомився з людьми, почав свою справу і все вийшло.

Вдома в липні 2014-го вже не було світла і води. А тут перебоїв немає. До нас приїхали родичі. Вони їхали з дітьми і паралізованою бабусею по полях, а по них стріляли. Вони були в шоці взагалі!

Найціннішим і важливим за останні роки стало народження сина. Долаючи всі складнощі, я навчився твердості, вірити в себе і ніколи не здаватися.

У Луганській області роботи немає, а коли ми переїхали, я нічого не розумів. Куди йти? Тому гуманітарна допомога - їжа, одяг, памперси дуже нам допомагали. Нам і каші давали, і цукор, все давали. Я дуже вдячний Рінату Леонідовичу за підтримку. Допомагали також Червоний Хрест, ПРООН, ОБСЄ і Карітас.

Я щаслива людина. У мене є кохана дружина, діти, справа до душі. Щастя також в тому, щоб ставити цілі та їх досягати, мріяти, дарувати людям радість, творити добро навколо себе, вчити людей хорошому, розповідати людям про Бога.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних чоловіки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій