Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Єрмакова

«Я хочу жити в мирі»

переглядів: 806

Я живу в селищі Миронівка. Одного разу я потрапила під обстріл. 22 січня 2015 року я збиралася до школи, на вулиці дуже гуло – було чутно, як стріляли. Мама сказала, що я не піду до школи, ми пішли в підвал. Я грала там з іншими дітьми, дивилася на планшеті мультики. Потім мама пішла приготувати їсти. Коли вона повернулася, почалися вибухи.

Я хочу жити в мирі

Тітка Лариса не встигла забігти в підвал і її вбило осколком. Усі кричали, плакали. Із цього дня ми починали жити в підвалі. Потім не стало світла, води, багато людей почали виїжджати із селища.

Ми жили в підвалі рівно місяць. Я з мамою вчила англійську мову, таблицю множення й різні вірші. Я дуже боялася виходити на вулицю. З підвалу ми вийшли 21 лютого. Спочатку жили в бабусі. У неї в будинку було розбито три вікна, через це в будинку було дуже холодно. Коли з’явилося світло, то почали грітися обігрівачем.

Війна дозволяє переосмислити й зрозуміти цінність життя і те, як прекрасно жити в мирі. Я абсолютно не хочу перебувати в епіцентрі воєнного конфлікту, щоб розуміти це. Усім людям на планеті потрібен мир. Коли люди живуть у мирі без війни – це найбільше щастя. Коли немає війни, усі-усі спокійно навчаються, працюють і займаються своїми справами. Люди не хочуть вчитися на помилках минулого. Адже війни не робили нікого щасливим.

Ми живемо для того, щоб ростити дітей, жити в дружбі й будувати своє щастя. Усе, що потрібно зробити, це керуватися здоровим глуздом і дивитися щасливим дітям в очі. Людям потрібен мир. Я хочу жити в мирі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миронівське 2020 Текст Історії мирних діти 2020 обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій