Дабіжа Регіна

КЗ "Ліцей"Мрія" 10-IV. Кропивницький, Кіровоградська область.                       

Вчитель: Пришляк Олена Вікторівна

Есе

"Супер сила - це бути сильнішим за всіх!"  "Супер сила - це вміння читати думки та керувати всесвітом!” Саме це я завжди чула з усіх фантастичних фільмів та коміксів. Всюди супер сила - це щось надприродне та неможливе. Але я з цим не згодна. 

Я - українка. Я дитина України, що змалку бачила Майдан та війну, бачила боротьбу України за свою єдність та національність. Я дитина України, що змалку бачила силу, міць України та її народу. Я змалку усвідомила - супер сила це бути українцем. 

Адже завжди було зрозуміло - Україна - країна величних людей. Ми - земля великих воїнів, поетів, театралів та художників. Ми - земля незабутньої історії та досягнень. Земля, яку не раз грабували та випалювали до тла. Земля, за яку нам знову і знову треба боротись. 

Генний фонд нації  і є нашою силою, вірою і честтю. Я пишаюсь тим, що я українка. Пишаюсь тим, що в мені тече кров Лесі Українки, Івана Мазепи, Тараса Шевченка та княгині Ольги. Нас знає весь світ! 

Весь світ бачить нашу жагу до життя, перемоги, волі, свободи, незалежності, любові до життя. Багато хто хоче бути українцем, адже ми працьовиті, справедливі, сміливі, нескорені, вільні духом та серцем. В цьому і є наша супер сила. Ми згуртована та дружня нація. 

Коли Росія ганебно почала вбивати нас, нашу історію, мову та традиції, то всі ми, дружньо почали відстоювати свою єдність. Всі українці, з давніх часів, коли ворог заходив на нашу землю, ставали на захист своєї Батьківщини. Це і ЗСУ, і волонтери, і всі люди, що боронять свою державу.

Українська супер сила - це наша армія, наша єдність, любов до Батьківщини, свободи та незалежності. Україна - країна незламної нації. Нації, де у кожного є своя супер сила, адже супер сила - це бути українцем.