Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ліза Ніколаєнко

«Я думала, що за таких ситуацій не виживають»

переглядів: 1269

У січні 2015 року був обстріл мікрорайону Східний у Маріуполі. Тоді дуже багато людей загинуло й було поранено. Я на Київському ринку йшла із сестрою. Почали стріляти – я відразу впала. Осколки снаряда влучили в стегно, роздробили кістку руки.

Я, якщо чесно, взагалі не думала, що може закінчитися добре. Думала, що за таких ситуацій не виживають. Коли отямилася, побачила: там труп, там труп. Усе горить.

У мене було поранення – у руці зачеплений променевий нерв. Установили мені апарат Ілізарова. Потім поміняли на легшу конструкцію в Києві. Через зачеплений нерв кисть висіла плазом. Щоб розробити руку, я їздила на реабілітацію, там потроху руку відновили. Я вже можу підняти її та дістати до носа, до підборіддя, поправити волосся. Можу сама розчесатися і заплестися.

Дуже хочу повернутися до танців. Намагаюся працювати руками – розробляти. Розумію, що так, складно, але легких шляхів не буває.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій