Тренер з баскетболу Петро Подтикан в Маріуполі вижив дивом. 12 березня "град" летів до квартири і дивом врізався в тополю перед вікнами. Встромився у землю перед під'їздом, балкон ударною хвилею разом із рамами та шибками влетів у квартиру.

"Мене поранило в руку. Рвана рана. В ногу та в бік. Дивом усі кістки цілі. Дивом моя дружина Оля не постраждала. Спливаючи кров'ю, я хотів бігти на дорогу в надії зустріти наших військових, щоб вони відвезти мене до лікарні. 

Дивом мені допоміг сусід Діма, якого я знав два дні. Він повіз мене до лікарні. Дивом прибіг ще один сусід і сказав, де працює шпиталь. У лікарні мене зашили (16 швів) – це було ввечері. Провів ніч на каталці в коридорі, вранці мене відпустили додому.

Дивом не помер від втрати крові. Потрібні були бинти та антибіотики (взяти не було звідки). Знову ж таки дивом Оля знайшла все необхідне. А на десятий день, коли треба було знімати шви, до нас у підвал спустилася акушер-гінеколог Олена. І це - також диво", - розповів житель Маріуполя Петро.