41-річна Наталія Павленко загинула 9 жовтня 2022 року в рідному Миропіллі на Сумщині. Російські війська скинули із безпілотника дві гранати на центр села. Наталія була за 15 метрів від місця вибуху. Жінка саме закінчувала зміну в магазині, де працювала. Наталія загинула через масивну кровотечу від уламкових поранень.

«Я часто говорила її чоловіку Олексію: «У тебе золота жінка»

Наталія була родом із Миропілля. Рідні та друзі пам’ятають її веселою та енергійною, гарною господинею, яка дуже смачно готувала.

«Особливо смачними в Наталі були торти, якими вона любила пригощати. В неї завжди було всього наварено, напечено. Наталя була хорошою та позитивною людиною. Завжди обійме, підтримає. Я часто говорила її чоловіку Олексію: «У тебе золота жінка», – розповідає подруга Тамара Степченко.

Останні роки Наталія працювала прибиральницею у місцевому магазині. Раніше була кухаркою, доглядала за літньою людиною. У вільний час захоплювалася музикою. Брала участь у культурному житті села.

«Останній раз ми бачилися за тиждень до її загибелі. Сиділи, говорили… Вона казала, що мріє, аби будинок культури скоріше відновив роботу», – згадує Тамара.

«Наташа була доброю дружиною і гарною мамою. Вона дуже любила музику і сама вміла добре співати», – розповідає чоловік загиблої Олексій.

У Наталії залишилися чоловік, два сини і донька. Чоловік разом зі старшим сином пішли на фронт боронити Україну. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.