Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Грабовецька

«Я б побажала закінчити всю цю війну»

переглядів: 1259

Вирувало в нашому місті життя. У нас були якісь заходи, дуже часто проходили. Просто було багато людей, було багато якихось свят. Відчувалося, що є якась перспектива, якесь майбутнє життя.

Війна… Коли розповідають, здається: та ні, у нас такого не буде. Потім коли доходить, це не передати просто словами.

Мій хрещений з Іловайська. Він зателефонував і сказав, що вони вже тиждень з підвалу вийти не можуть. І коли вони до нас приїхали, у нас ще не так сильно було. Вони були в крові всі, брудні, тиждень прожили в підвалі й просто руки тряслися. Двох людей вони намагалися врятувати. Чоловік привозив хліб, кажуть, його вбило снарядом. Влучило між першим і другим поверхом. Рознесло вікна, двері.

Прикро, прикро за твоє рідне місто, за місцевість, у якій ти живеш. Прикро за те, що це все наново відбудовується й усе валиться. На відновлення йде час, багато часу. Образа за те, що так ось склалося в людей.

Я хочу, щоб була свобода дій. Щоб до нас могли приїжджати наші родичі. Щоб ми могли без будь-яких кордонів до них переїжджати. Почуватися вільним, вільною людиною у вільній мирній країні. Почуватися в безпеці.

Я б побажала закінчити всю цю війну. Знайти якусь спільну згоду, перемир'я. Щоб подумали просто про життя тих людей, які знаходяться там, у яких немає можливості виїхати, немає можливості просто почати життя заново.

Щоб люди стрепенулися, обдумали все те, що відбувається, і почали з цим щось робити. Щоб люди розуміли, наскільки це страшно й не допускали в майбутньому цього кошмару та жаху. Щоб усі люди жили в мирі та злагоді, у свободі та просто прекрасному житті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 Відео Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій