Я була у своєї сестри в гостях на 36 тижні вагітності в Харківській обл., за 30 км. від Белгородської області. Чоловік зранку пішов на роботу, а мене розбудив дзвінок подруги, яка сказала, що на нас напала Росія і місто обстрілюють.

Пам'ятаю, коли я вагітна на 37-38 тижні вагітності встала в 4.00 годині ранку для того, щоб у 6.00 годині вже стояти в черзі в магазин. І коли я туди попадала, то ходила по магазину як по музею. Тому що полиці були порожні. А одного разу виходячи з магазину я упала і подвихнула ногу. І стояла велика черга і з неї ні одна людина не пошевелилася, щоб мене підняти. Лише коли побачила мене знайома, вона мені допомогла встати. Я після падіння так і пролежала до пологів в ліжку, навіть в туалет ходила на відро біля себе. У мене після стресу почала пробка відходити і почались перейми, але вони виявились передчасними. Чоловік не витримав і відправив мене в лікарню на 39 тижні. Я там ще тиждень пролежала в підвалі і лише тільки на 40 тижні мене простимулювали і я народила дівчинку 28.03.22р. Нас з дівчатами навіть журналісти з Америки знімали і інтерв'ю брали. У мене навіть фото є. Є фотографії з пологового та моя маленька дівчинка, яка завжди мені буде нагадувати цей весь жах, який нам з нею прийшлось пережити. Спочатку вагітною, а потім з нею на руках.

Зіткнулися з гуманітарною кризою. Нам зі школи давали продукти, які у них були і ми з сусідами збирались у кого що було. Ми готували їжу, пекли хліб і разом бігали в підвал.

У нас мобілізували батька другої дитини, коли їй було 6 місяців. І з того моменту вона бачить тата лише по телефону. Наш тато багато чого пропустив - як дівчинка пішла, коли у неї з'явився перший зуб, як почала балакати. Ми живемо одні, я та моїх двоє дітей. Сетра з сім'єю виїхала, залишивши нам квартиру, бабусі також в інше місто поїхали, а чоловіка батьки взагалі опинилися в окупації в Куп'янському р-н. А його сестри і брати виїхали за кордон.

Поки невідомо, коли я можу вийти з декрету. Так як садочки і школи закриті. І нема на кого залишити дитину, старший син ще сам вчиться на деному.