Слюсаренко Марина

ОКУ “Білгород-Дністровський медичний фаховий коледж", 1 курс

Вчитель, який надихнув на написання есе: Кириленко Ірина Василівна

«Моя Україна майбутнього»

Україна, як країна з багатою історією та культурою, стоїть перед великими викликами та можливостями у своєму майбутньому. Сучасні події в країні, такі як Революція Гідності та конфлікт на сході, змусили українців задуматися про те, якою має бути Україна в майбутньому.

Я бачу свою Україну в першу чергу вільною. Вільною від корупції, росіян, боргів, війни. Наразі в Європі Україна славиться бойовими діями, нестачою зброї та поганою економікою. Але я вірю, що така слава — лише маленький поштовх до кращого життя в нашій країні. Майбутнє України залежить в першу чергу від громадян. Одним із найважливіших аспектів майбутнього України є розвиток освіти та науки. Країна має потенціал стати центром інтелектуального розвитку, привернути талановитих молодих людей та створити умови для їхнього розквіту. Розвиток освіти та науки необхідний для створення інноваційного суспільства, яке буде здатне конкурувати на світовому ринку та вирішувати глобальні проблеми.

Україна майбутнього в першу чергу буде популярною в туристів. Україна має свою багату національну історію, про яку багато людей з заходу навіть не знають. Україна в майбутньому також буде славитися своєю медициною. Достатньо людей їдуть саме в Україну, щоб вирішити свої проблеми зі здоров’ям, але мало хто знає, наскільки хорошу медицину ми можемо

надати. Не в останню чергу звісно ж є технології. Порівнюючи з роботою банків за кордоном — тільки тоді я почала цінувати працю та оперативність наших систем. Ще в 2019 році був розроблений додаток “Дія”, хоча в більш економічно стабільних державах не могли собі навіть уявити що буде щось подібне, а вже в 2023 році нам обіцяють додаток “Мрія”. Я мрію, щоб у майбутньому, кожна людина з різних куточків світу, знала про Україну як про демократичну, продвинуту та сучасну державу. В нас є все для того, щоб бути найкращими, але чомусь ми робимо для цього мінімум.

Шлях до досягнення цих цілей буде непростим та вимагатиме значних зусиль, але з вірою, розумінням та спільними зусиллями українського народу, ми можемо зробити Україну кращою країною для майбутніх поколінь. Україна має потенціал стати прикладом для інших країн.