Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Павлівна Горбачова

«Вже дуже хочеться додому»

переглядів: 254

Віра Павлівна ніяк не може звикнути до нового помешкання. Вона все життя прожила у власному будинку в Оріхові, мала город, а тепер доводиться винаймати квартиру в Запоріжжі. Складно оплачувати орендоване житло.

Мені 71 рік, в мене є донька і онучка. Війна нас застала вдома, в Оріхові.

Дуже сильні обстріли були. Я сиділа в підвалі - майже не виходила з нього. Це дуже страшно. Потім поїхали в Запоріжжя. Мене донька забрала. Орендували квартиру. Дуже дорого платити за неї. Тільки й вистачає пенсії та виплат, які отримуємо як внутрішньо переміщені особи. Донька залишилася без роботи. Дуже важко. Внучка живе окремо, у неї своя сім'я. 

Шокувала війна. Я не очікувала, що життя проживу, а в старості буду скитатися по орендованих квартирах. Я не звикла жити в квартирах - оці поверхи…  У нас був свій городик. Все було добре, поки не почалася війна. А тепер не знаю, що буде.

Мені від «Фонду Ріната Ахметова» давали гуманітарну допомогу, тому продукти є. Дякую людям за те, що дають крупи. А вдома було дуже тяжко: не було води, світла, газу.

Ми поїхали самі. Приїхав чоловік онучки і забрав нас, перевіз до Запоріжжя. Що можна було, взяли з собою. У нас був кіт, онучка забрала його до себе. Не кинули, бо шкода. Ще один котик залишився там. Донька возить йому поїсти. Вона і під обстріли потрапляла. Шкода дітей, онуків.

Правнучка народилася – радіти б, але дуже зараз важко.

Скоріше б закінчилася війна. Хай не буде світла, води, холодно буде, аби тільки б не обстрілювали. Вже дуже хочеться додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій