Медійна платформа «Свій дім», заснована агенцією «Або» у листопаді 2022 року, через людські історії фіксує руйнування житлових та нежитлових будівель, допомагаючи постраждалим збирати базу для відновлення. Вже вдалося опублікувати понад шістсот історій. Матеріал Радіо Свобода.

Світлана Клименко – героїня публікації з Авдіївки – розповідає, що за гроші, які прийшли після оприлюднення її історії, вона полагодила свої ходунці, які були необхідні після травми.

«Хтось кинув сто гривень, хтось - двадцять. Мені дуже треба була запчастина для ходунців. І ці кошти пішли на це діло. Хоч може і мало, але в ту хвилину, щоби відремонтувати мої ходунці – дуже приємно», – каже вона.

Вимушено покинула притулок, навіть не маючи змоги забрати речі

Світлана Клименко, переселенка з Авдіївки

Жінку з Авдіївки евакуювали волонтери до села Григорівка Київської області й поселили у будинок сім’ї, яка виїхала в Польщу. Утім, згодом, з її слів, господарі повернулися – вона вимушено покинула притулок, навіть не маючи змоги забрати речі. Зараз Світлана живе у знайомих у квартирі, але шукає таке житло, де змогла би працювати на землі.

«Якби в мене сапка і лопата були, швидше і ходити б почала. Мені б такий невеликий будиночок в селі, і було б дуже добре. Живу в квартирі на шостому поверсі, зараз весна, а я не можу нічого робити – то золота клітка для мене», – каже переселенка.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.