63-річна Лариса Остапчук загинула 6 березня 2022 під час артилерійського обстрілу вулиці Чорноморської в Приморському районі Маріуполя.

Вибуховою хвилею її відкинуло

У пекельному березні 2022 року виїхати з міста було неймовірно складно і небезпечно для життя. Офіційного «зеленого» коридору, який Україна планувала 5-6 березня, так і не було, а мирних жителів, які їхали самостійно, на трасах розстрілювали російські військові. Тож, хоч у родини Лариси було авто, та вони залишалися в місті. В укриття не ходили, були в своїй квартирі, сподівалися, що дім – це фортеця, яка все витримає та захистить.

У неділю, 6 березня, всі були вдома: Лариса Василівна, її доньки, зять, двоє онуків та двоє онучок, молодшій з яких – три роки.

«Вибух пролунав поблизу будинку. Саме там, де була розташована спальня Лариси. Вибуховою хвилею її відкинуло. Отриманні поранення виявилися несумісні з життям. Зять Лариси отримав важкі поранення та лікувався у Запоріжжі, онуки та доньки не постраждали», – розповіла подруга Наталія Воробйова.

Лариса народилася та жила в Маріуполі. Була вчителькою англійської. Останні чотири роки працювала в 26-й школі.

«Її багато хто знав. Була дуже активною, життєрадісною. Грала на гітарі, співала. Обожнювала доньок та онуків. Дівчат виховувала сама. Проте на долю ніколи не жалілася. По життю була оптимісткою», – розповіла подруга Наталія Воробйова.

У Лариси Остапчук залишилися дві доньки Оксана і Марина, два онуки та дві онучки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.