Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Клюванська

«Всю дорогу до Запоріжжя ми були в сльозах»

переглядів: 133

Після страшної події у селі, коли «гради» вбили дитину, родина Валентини Дмитрівни виїхала у найближче тихе місто

Я мешкала у селі Максимільянівка, працювала кондитером на кондитерській фабриці. Війна застала нас вдома, були вибухи – поруч бомбили село та місто, яке поруч з нашим селом. А потім пролунали вибухи у нас в селі – рознесло 45 домівок, «гради» вбили десятирічну дитинку, яка гралася на подвір’ї . Так до нас прийшла війна.

Першу ніч 24 лютого я вже не пам’ятаю, тому що моя домівка рядом з Мар’їнкою, яку бомбили протягом восьми років. Ми вибухи чули завжди. А після того, як вбило дитину та порушило дома, ми вирішили виїжджати. Зібрали речі й поїхали.

Всю дорогу були сльози; сівши в авто і їхавши, плакали і плакали, не розуміючи, куди, за що, навіщо... Всю дорогу до Запоріжжя ми були в сльозах.

Родичі в це місто евакуювались, тому ми знали, що тут можна зняти житло за помірну ціну. Переїхали сюди, залишилися без зарплатні, знімаємо квартиру, грошей немає, не знаємо, що нас чекає далі. Радіємо, що тут тихо.

 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Максимільянівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій