Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Драчова

«Уся земля дрижала!»

переглядів: 1070

Мій чоловік ішов на роботу й зустрів господаря цього будинку. Стояли, розмовляли. І чутно, як один раз загуло, бахнуло. Один побіг до підвалу ховатися, а Льовка сів під дерево і сховався там.

Один чоловік впав. Перед цим по телевізору розповідали, що треба падати. Але в нього теж влучили осколки і його вбило. Було поранення в потилицю та скроню, мозок випливав, і там така болванка лежала...

Страшно, дуже страшно! Стріляють, що не зрозумієш куди. Я колись ішла на роботу, я працюю в пекарні. Іду вранці о 4 годині. Летить, розривається. Я кричу своїй співробітниці: «Таня, я боюся!» Вона каже: «Я теж». І ми побігли в пекарню. По пекарні теж влучало, але трішки раніше. Ти біжиш і думаєш: «А може, туди вистрілять і тебе вб’ють?» І ти не знаєш... Лягаєш спати і не знаєш, встанеш уранці чи ні.

Уся земля дрижала!

Як тільки стемніло – починають стріляти. Колись стріляли, а ми всі лежали в коридорчику на підлозі. Куди ховатися? Скрізь вікна, і там не ляжеш, і там. Ось у підвалі сиділи, у підвалі вся земля тремтить, там ще страшніше.

Зараз вже не так сильно [стріляють], але іноді як шандарахне, що взагалі. Одного разу я вийшла підмести листя, а воно як вистрілило! Я ще години три ходила і мене всю трясло.

Уся земля дрижала!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2016 Текст Історії мирних жінки 2016 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій