Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альона Матюхова

«Усім людям потрібен Мир!»

переглядів: 906

Останні три-чотири роки були дуже важкі для всіх. Почалася війна. Влітку 2014 року я поїхала зі своїми друзями та сестрою в санаторій, до Маріуполя. Ми там пробули майже місяць, але потім усіх дітей забрали. Ми залишилися з мамою в Маріуполі. Потім до нас приїхав тато, бабусі, дідусь, тітка й моя кішка. Папугу ми залишили вдома, бо він не пережив би переїзд.

У вересні мене відправили до 3 класу маріупольської школи. Мама й тато почали шукати роботу. Я проходила до школи тільки чотири дні, на п'ятий я не пішла через сильну стрільбу.

У суботу першого тижня вересня було дуже страшно, почали стріляти по місту. А в неділю ми поїхали до Харцизька, тому що батьки вирішили, що немає різниці між цими містами. Бомблять всюди однаково. У жовтні 2014-го я вже вчилася у своїй рідній школі.

У майбутньому я хочу навчатися в гарному універі, влаштуватися на роботу й жити нормальним життям. Я хочу, щоб дорослі розуміли, наскільки важливим є мир для дітей, адже багато хто залишився без батьків, друзів і без дому.

Усім людям потрібен Мир!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харцизьк 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій