Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Ярославівна Богуцька

«Усе сяяло, горіло, тріщало»

переглядів: 670

Я бігала під бомбардуванням і під кулями, усе падало на голову. Була шкода здоров’ю, коли на голову сипалося скло. І кулі, і бомбардування – усе це ми пережили. А воно ж було не раз! І в будинку багато разів заставало, і на вулиці, коли потрібно було бігти, падати й бігти.

Я живу в іншому будинку як переселенка, тому що моє житло розбите. Тут теж потрапляли [під обстріли]. Дах повністю розбитий, двері й вікна всі вилетіли, стелі падали.

Мене пустили пожити добрі люди, поки мені відремонтують. Тут теж стіни побиті, дах був розбитий, тільки перекрили трішки, щоб можна було жити. А так і стіни, і дах, і вікна були постраждалі. Але тут хоч більш-менш трішки далі, а там ми саме на посту, то там взагалі неможливо жити.

Я виїжджала, спочатку довелося бігти в село, потім сюди приїхала. Тому що тут кладовище родичів, намагаємося ближче до рідного. Я живу сама, діти виїхали далеко.

Пам’ятаю, як це починалося. Я тільки прийшла з роботи, з інтернату. Я щось почала робити в кухні, і тут як шандарахне! Усе засяяло, усе горить, тріщить. Дочка ще була вдома. Якби не вона, не знаю... У мене високий тиск, думала, взагалі збожеволію. Вона в істериці. Я в істериці. Так все страшно було, дуже страшно. Здоров’я дуже підірвалося. Якби не війна, може, і здоров’я було б нормальне. А так...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 Аудіо Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій