«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Людмила Мізик

Завідувач Процівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Лісова казка».

Все можна пережити: голод, скруту, горе, лишень не було б війни

«Колись бабуся казала: «Все можна пережити: голод, скруту, горе, лишень не було б війни».

Тоді не могло навіть спасти на думку, що нам випаде відчути, що це таке.

З перших днів наш колектив, об'єднавши зусилля, гідно долав бар’єри, що їх створила війна. Загальне психологічне напруження, дезорієнтація і виснаження – на усе це ми намагалися не звертати уваги, бо ж пам’ятаємо, що працюємо заради дітей, нашого головного скарбу.

Підготовка до початку навчального року теж не була позбавлена складнощів: облаштування укриття, забезпечення приміщень необхідним устаткуванням, обрання форми організації навчального процесу, робота з батьками вихованців. Та ці виклики ми подолали завдяки злагодженій співпраці нашої дружньої команди.

Незважаючи на труднощі, наш заклад розпочав роботу. Важко адаптувались до повітряних тривог, однак робота з дітьми у ігровій формі, психологічна підтримка вихованців дали плоди – наразі бачимо результати нашої праці.

Ми продовжуємо працювати в умовах війни, працюємо з батьками, дітьми, підтримуємо один одного. Ми всі труднощі здолаємо заради наших дітей, нашої перемоги, нашої України».