Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Миколаївна Тарасова

«Біля маминого будинку все розривалося»

переглядів: 680

Я приїхала з Горлівки від дочки, йшла дорогою додому, а в цей час за селищем біля маминого будинку все розривалося, летіли шибки. На щастя, наш будинок тоді не постраждав.

Ми сиділи в підвалі в чотирнадцятому і п'ятнадцятому роках, особливо часто – в п'ятнадцятому році. Їсти доводилося те, що встигли спустити до підвалу.

У ніч на 19 грудня [2017 року] наше селище Новолуганське було сильно обстріляне. Не було газу і світла, але недовго.

Біля маминого будинку все розривалося

Я нікуди не виїжджала, тому що у мене тут була мама. На нервовому ґрунті у неї стала густою кров і в 2017 році їй відрізали ногу, а до цього вона разом з нами бігала в підвал. Зараз вона без ніг живе у мене.

Війна вплинула на нас, я втратила роботу. У нас розбомбили комбікормовий завод разом з комплексом, завод закрили.

Морально дуже важко. Ми не бачимо дітей, 25 кілометрів до Горлівки, але все закрито. Стоять військові, перекрита дорога. Раніше ми об'їжджали через КПП «Майорське». Я не бачу ні онуків, ні доньки. Спілкуємося тільки телефоном. Дуже важко.

У нас кожен день відбувається перестрілка, кожен день все чуємо. Живемо на лінії зіткнення і завжди в напрузі.

Мрію, щоб швидше настав мир, ми всі хочемо.

Ми втратили здоров'я через війну, дуже важко переносимо морально і фізично. Чоловік і мама отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Їй як інваліду давали памперси, порошки. Ця допомога зіграла велику роль. Бувало, навіть кашку звариш або макарони, а це ж уже витрати. Щось можна було купити додатково. В основному ми оплачували комунальні послуги. Зараз нам з такою пенсією дуже важко. У мене 47 років стажу, а пенсія мізерна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2015 2017 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери 2014 2015 2017 психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари робота люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій