33-річний Василь Іванов загинув 1 лютого 2023 року в прикордонному селі Єліне Корюківського району Чернігівської області. Того дня над селом літали дрони, а згодом почався мінометний обстріл.

Востаннє я бачила Васю того ж 1 лютого

Василь разом із подружжям Марією та Валерієм Пляскіними, у яких він працював, сусідами Світланою Маховик і Сергієм Полянцевим спустилися в льох. Міна влучила в дах і розірвалася всередині погребу. Із п’ятьох людей вижив тільки Сергій Полянцев.

Василь Іванов майже все життя провів у рідному селі. Чоловік мав інвалідність. Працював на сезонних роботах, а згодом допомагав по господарству родині підприємців.

Сусіди та знайомі кажуть, що Василь був дуже роботящим і швидко всьому вчився. Родина Пляскіних, у якої він працював, ставилася до нього, як до рідного сина. Знайомі пригадують: Василь обожнював військову форму і часто її одягав.

«Востаннє я бачила Васю того ж 1 лютого. Ми з онуками приїжджали в Єліне. Я просила його поїхати з нами. Але він відмовився, сказав, що має справи у селі. Того дня в обід почали літати дрони. Вася попросив, щоб я забирала дітей і їхала, бо раптом щось впаде…», – згадує останню зустріч із сином Валентина Іванова.

У Василя залишилися мама, рідний брат та двоє племінників. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.