Максиму Маркішу було 40 років. Він загинув 9 січня 2023 у селі Невське Луганської області. Того дня російська армія здійснила масований обстріл населеного пункту. Разом із Максимом загинув також чоловік його сестри Олег Дубина.

Ворожий снаряд, який відібрав їхні життя, потрапив у цей будинок

Максим народився у місті Кремінна Луганської області, навчався у школі №4. Згодом переїхав до села Невське. Був охоронником на фермерському господарстві. У вільний час любив рибалити.

Після початку повномасштабної війни Невське близько восьми місяців було в окупації. ЗСУ звільнили село у жовтні 2022. Утім російські війська обстрілювали населений пункт. 9 січня під час чергового обстрілу Максим із Олегом Дубиною були в оселі друга Миколи. Ворожий снаряд, який відібрав їхні життя, потрапив у цей будинок.

«Він був дуже позитивною людиною, завжди веселий. Ніколи нікому не робив і не бажав зла. Доброзичливий, товариський», – розповіла про загиблого подруга сімʼї Яна Полтавська.

За її словами, попри небезпеку, Максим не планував евакуюватися з Невського.

У Максима Маркіша залишилися мама Любов, брат Руслан зі сімʼєю та двоюрідна сестра Наталія з дітьми. Цивільна дружина чоловіка загинула внаслідок обстрілів 19 травня 2023 року.

Історія з instagram каналу Victims of russia.