Кабачна Вікторія, учениця 10 класу Комунального закладу "Харківський ліцей №10 Харківської міської ради"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Колеснік Яна Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Незалежна, вільна, квітуча країна, усміхнені щасливі люди – моя Україна, якою я бачу її після Перемоги. Чи стануть ці мрії реальністю? Чи доречно мріяти про щастя, свободу та незалежність серед смерті, страждань, обстрілів і відчаю?

В моїй країні більше року точиться війна. Агресивні сусіди вирішили захопити родючі землі України, її корисні копалини, морські порти, а головне – підкорити працелюбний український народ, який навіть у роки війни годує людей різних країн.

Сільськогосподарська продукція з України постачалася в країни Європи, Африки, Китай, Туреччину. За інформацією Кабінету Міністрів України за 2022 рік українські хлібороби наростили експорт продовольства до країн Євросоюзу на 65 відсотків. І це під час війни!

Чи зможуть українці очистити свою землю від снарядів та інших залишків війни, виростити гарний врожай, нагодувати себе та світ після Перемоги? Звісно, що так!

На початку війни всі чули про «Київ за три дні». Чи справдилися сподівання ворога? Чи підкорилася Україна загарбникам? Стійкість, любов до рідної землі, дітей та батьків, взаємодопомога, впертість дозволили українцям не тільки витримати несподіваний ворожий натиск, а й звільнити багато територій, які встиг захопити ворог.

Як повідомив СтратКом ЗСУ, з лютого 2022 року, коли країна-агресор повномасштабно вторглася на територію України, українська армія звільнила вже понад 40 тисяч квадратних кілометрів української землі. Це більше, ніж територія Молдови!

Завдяки нашим воїнам, моє рідне місто залишається вільним, відбудовується і обов’язково залікує всі свої рани, стане ще краще. Замість зруйнованих будівель харків’яни збудують сучасні житлові будинки, заводи, офіси, садочки та школи, стадіони та спортивні майданчики, лікарні.

Відбудується країна, залікує поступово рани, що нанесла їй війна, і саме ми, старшокласники, які скоро закінчать школу, будуть приймати активну участь у відродженні своєї батьківщини.

Долаючи ворога, українці вже зараз будують свій добробут, піклуються про процвітання України. У 2023 році «Нафтогаз» зробив рекордну кількість нових свердловин, збільшив видобуток українського газу. Саме за рахунок цього газу планується пережити прийдешню зиму.

Чи багато країн можуть похвалитися  розвитком газовидобування, коли ворог щодня руйнує інфраструктуру країни та вбиває її громадян?

Ворог зруйнував у моїй рідній країні багато історичних та природних пам’яток. Старовинні скульптури, будівлі, картини і фрески вже не можна відновити. Але природа прагне до життя, відновлюється. Так, на місці зруйнованого Каховського водосховища вже розквітли рослини, а на Одещині, на Тузловських лиманах, оселилася колонія фламінго та вивела близько двохсот пташенят.

Це справжнє диво – розквіт життя серед смерті! Сама природа навчає нас не лякатися труднощів, прагнути відбудови, розквіту, життя! Допомогти природі відновитися після війни – наше головне завдання.

Повернуться на рідну землю українці, подарують їй свою любов та турботу. Своїм прикладом вони вчать народи світу, що не треба коритися жорстокості, свавіллю, смерті. Любов та відданість рідній землі допоможуть нам відбудувати Україну. Україна буде квітучою та незалежною!