Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Антоніна Крук 

Посада учитель зарубіжної літератури Триліського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Ю.С. Коваленка Кожанської селищної ради Київської області.

"Зараз у країні – повномасштабна війна, коли ворог не гребує ні цивільними, ні дорослими, ані дітьми. Для нього немає нічого святого, для нього нічого не варте життя людини. Нам, дорослим, важко це усвідомити і пережити. А як це все сприймають наші діти? Що коїться в їхніх ще зовсім незміцнілих душах? Як швидко б’ється їхнє маленьке сердечко при звуках сирен, при розривах авіабомб? Щоб врятувати своїх дітей, вберегти їхнє життя, багато людей були змушені стати переселенцями.

Наше село Триліси Фастівського району також стало прихистком для багатьох українців та їхніх родин. Тому в навчальному закладі з’явилися нові учні. Так, до 5-го класу прибула Галинка, вродлива русява дівчинка із сумними очима. В її погляді проявлялася журба за рідною домівкою, за друзями, жах від пережитого та страх перед майбутнім. Адаптація Галинки дещо могла ускладнитися тим, що навчання в закладі проводилося за дистанційною формою. Але цього не сталося. Її нові однокласники оточили її увагою, турботою та бажанням допомогти з першого уроку. 

Жителі села допомагали облаштувати побут родини, забезпечити продуктами та тими речами, яких потребувала сім’я. 

Ця доброзичливість, гостинність, турбота та небайдужість зробили добру справу. Галинка тепер посміхається, в її оченятах виблискує радість. Дівчинка знайшла нових друзів, гарно навчається, активна та твердо переконана, що такий народ, як український, ніхто не зможе здолати. З вірою в серці Галинка чекає перемоги!"