18 червня 2023 року російські військові обстріляли з артилерії центральну частину міста Білопілля на Сумщині. Від поранень загинули 38-річний правоохоронець Роман Бабенко та його 4-річний син Дмитро. Вони не встигли добігти до укриття.

Вони не встигли добігти до укриття

Роман – родом з міста Ворожба Сумської області. У 2007 році закінчив Сумський державний університет за спеціальністю «інструментальне виробництво».

На роботу в правоохоронні органи прийшов навесні 2012-го, а перед тим проходив первинну підготовку працівників поліції у Сумському училищі. Із початком російської агресії на Сході України брав участь в Антитерористичній операції, за що його нагородили відзнакою президента.

Працював дільничним служби в рідній громаді, потім – у секторі кримінальної поліції №1 у Білопіллі, був оперуповноваженим. Поза роботою цікавився ремонтом електронної та механічної техніки.

У Білопіллі Роман мешкав із дружиною Наталею, яка працює сімейною лікаркою. Придбали там житло. Виховували сина Дмитрика.

«Роман – дуже світла і гарна людина. Він був надійним товаришем. Я працювала з ним у поліції. В останній рік моєї служби нас поставили в парі обслуговувати Ворожбянську громаду – ми були дільничними офіцерами, я за ним була, як за кам'яною стіною. Після одруження Роман був такий щасливий, вони кохали одне одного, відчувалась гармонія в їхній сімʼї. Роман заслуговував на щасливе довге життя зі своїми рідними…», – сказала колишня колега загиблого Інна Біліченко.

У Романа Бабенка залишилися дружина, батьки та сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.