Мою маму звали Курочкіна Ольга Євгенівна, батька – Борисенко Олег Миколайович. Вони були завжди разом 30 з чимось років. І пішли разом. Звичайна сім’я, небагата. Вони намагалися виховати мене якнайкраще.

Вони були завжди разом і пішли разом

Я поговорив з мамою по телефону про мою сесію, коли зможу приїхати додому. Через хвилин 10 мені зателефонували. Спочатку не сказали, що батьки мертві. Сказали, що потрібна допомога – влучив снаряд. Я почав телефонувати батькам, моїй матері, батькові. Ніхто не піднімав слухавку, телефони не відповідали. Потім мені перетелефонували, сказали, що вони мертві.

Вони були завжди разом і пішли разом

Того вечора я просто сидів у кімнаті. Я не міг ні плакати, нічого. Я відчуваю себе самотнім. Але все ж, я відчуваю, що у мене є хоч якась підтримка моєї тітки.

Рідна тітка Олена Курочкіна:

Все про біль нагадує, це дуже важко. Втратити відразу двох – це дуже важко. Міша зателефонував мені ввечері: «Лєн, ти знаєш, що у мене батьки загинули?» Я кажу: «Міша, не може бути, це помилка. Я зараз поїду і подивлюся ». Так і виявилося.

Вони були завжди разом і пішли разом

Вона працювала в РЕМі (районні електромережі) контролером. Вона ходила старою Авдіївкою, вона під такі обстріли потрапляла! Вона завжди виходила сухою з води. А тут таке... У мене немає слів, це просто жах.

У мене мама – дитина війни. Вона розповідала – у мене волосся дибки стояло. Я ніколи не думала, що це на собі відчую. Цей свист, коли все летить, розбивання скла. Це такий жах, невимовно просто. І ворогу не побажаєш такого.

Тут у мене і вікон не було, і скла не було. На кухні шпалери всі відлетіли. Ми якраз в цей час виходили в коридор. Я сина накривала своїм тілом. Я ніколи не думала, що ми все це відчуємо на собі.

Михайло: Сенс у цій війні? Що там люди – що тут, ніхто не хоче війни. Я намагався не сильно показувати всім, як мені погано. Якщо треба, я сам залишаюся і можу виплакатися. Але коли я на людях, намагаюся бути більш стриманим. Не показувати, що у мене твориться всередині.

Олена:

Молю Бога, щоб здоров’я мене не підвело, бо у мене тепер два сини: мій Данік і Міша. Мій племінник, він для мене тепер як син. Будемо якось потихеньку жити. Треба жити.

Вони були завжди разом і пішли разом

Я хочу, щоб Оля з Олегом із небес побачили, як у Міши сім’я з’явиться. Буде дружина у нього хороша. Будуть дітки. Все у Міши буде добре.

Хочеться, звичайно, щоб війна швидше закінчилася, щоб сіли за стіл переговорів, пішли на поступки один одному і почули нас і тих бідних людей Донбасу. Нарешті-таки, почули. Щоб усе це закінчилося швидше. Скільки діток загинуло, скільки мирного населення!

Михайло:

Буду жити далі і стану тим, ким вони б пишалися. Я живу заради цього зараз. Я вдячний за те, що мені Рінат Ахметов подарував квартиру і допоміг матеріально. За це я вдячний. Я вдячний за те, що допомогли поховати батьків.

Олена:

Дякую Рінату Ахметову за те, що допомагає нам, не залишає в біді. Я йому дуже вдячна, низький уклін йому, дай Бог йому здоров’я. Він і ліками, він і операції робить, за все йому велике, величезне спасибі.