Оксана Солонинка загинула 23 серпня 2023 року від обстрілів російською армією міста Ромни Сумської області. Ворожий безпілотник влучив у будівлю місцевої школи. Оксана була заступницею директора цього закладу освіти. Разом із нею загинули троє її колег.

Вона набирала дітей у перший клас, мала бути їхньою першою вчителькою

Оксані було 33 роки. Вона родом зі села Хмелів Роменського району. Закінчила Путивльський педагогічний фаховий коледж, а згодом – Навчально-науковий інститут педагогіки та психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. У 2013 році отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Початкова освіта», а також здобула ступінь магістра психології.

Працювала заступницею директора і вчителькою початкових класів у Роменській школі №8. Оксану пригадують творчою і креативною педагогинею. Влітку 2023 року вона набирала дітей у перший клас, мала бути їхньою першою вчителькою, керівницею…

«Оксанко, моя хоч і далека, але сестричко… Я завжди памʼятатиму тебе! Ти була дуже доброю, щирою і життєрадісною людиною», – написала про загиблу Наталія Капліна.

Історія з instagram каналу Victims of russia.