25-річна Інна Діхтяренко загинула 28 березня внаслідок обстрілів села Святопетрівське на Київщині. Сімейна лікарка у той час допомагала сортувати ліки на складі. Російська зброя влучила у приміщення, де вона перебувала. Інна загинула на місці. Її колега Віта Білоцька померла на початку червня.

Вона любила людей та вірила в прекрасне майбутнє

Інна Діхтяренко закінчила Боярський академічний ліцей «Лідер». Працювала у Центрі первинної медико-санітарної допомоги в селі Білогородка, у Святопетрівській амбулаторії № 2. Жила у селі Тарасівка.

Колеги та друзі розповідають, що Інна була фанаткою своєї справи: ніколи не відмовляла в допомозі пацієнтам, навіть у позаробочий час надавала консультації, їздила на виклики.

З 24-го лютого Інна не припиняла працювати. Вона самостійно поповнювала запаси необхідних для людей ліків. 28 березня вкотре поїхала за ними…

«Зовсім юна дівчина, завжди усміхнена, привітна, ввічлива та неймовірно красива. У цієї дівчини був незламний стрижень. Вона любила людей та вірила в прекрасне майбутнє. Попри юний вік вона була прекрасним сімейний лікарем, врятувала сотні життів, завжди була на зв'язку», – написала подруга Інни Катерина Лищук.

В Інни залишились чоловік та батько.

18 червня Президент відзначив загиблу сімейну лікарку медаллю «За врятоване життя». Вулицю Садова-2 у селі Тарасівка перейменували на вулицю Інни Діхтяренко.

Історія з instagram каналу Victims of russia.