Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Мірошніченко

"Вона була для мене і як мама, і як подруга"

переглядів: 22

Раїса Мірошніченко загинула у своїй квартирі в Центральному районі Маріуполя 21-23 березня 2022 року. Вона не пересувалася самостійно, і коли внаслідок обстрілу спалахнула пожежа, не змогла вибратися з помешкання.

Вона була для мене – і як мама, і як подруга

Раїсі Іванівні було 78 років. Народилася і жила в Маріуполя. Працювала на заводі «Азовмаш», а потім – на кондитерській фабриці. Вийшла на пенсію. У 2010-му році втратила єдиного сина і важко пережила це. Здоровʼя Раїси почало значно погіршуватися з того часу.

«Із Раїсою Іванівною ми знайомі багато років. Вона була для мене – і як мама, і як подруга. Дуже чесна людина, чуйна, добра, порядна. Коли згадую, відразу сльози на очах… У неї був папуга Проша, який лагідно називав її Раєчка. Так і для нас всіх вона була Раєчкою. Ми завжди їй у всьому допомагали. Про загибель Раїси я дізналася від сусідів, адже на той час я була поранена і намагалася потрапити у лікарню», – розповіла подруга та сусідка Людмила Бодрова.

У Раїси Мірошніченко залишилися внучка та двоє правнуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій