Володимира Герасименка російські окупанти вбили 3 березня 2022 року в селі Рудницьке Броварського району Київщини. Туди чоловік із родиною виїхав на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Сподівалися, там буде спокійніше. Проте невдовзі російські війська зайшли в це село.

Більше я його не бачила

«Того дня я смажила на кухні млинці з яблуками. Він попросив три, сказав, що дуже смачні, і пішов на вулицю. Більше я його не бачила. Телефонувала – немає зв'язку. Того дня дзвонила чоловікова сестра, казала, що в село заходять окупанти», – пригадала дружина Лідія Герасименко.

Не знаючи, що з чоловіком, родина мусила виїжджати, адже на руках доньки Герасименків був однорічний син.

«Ми постійно сиділи в підвалі, кругом падали снаряди, їздили танки. Люди самостійно організували евакуацію і виїхали автівками. Діти попросили їхати до Львова, хоча я не хотіла, поки не знайду чоловіка», – розповіла пані Лідія.

Після звільнення Збройними Силами України села Рудницьке Володимира Герасименка знайшли застреленим неподалік його будинку.

Йому було 73 роки. Входив до Спілки художників України. До пенсії працював завідувачем відділу ілюстрації в газеті «Урядовий кур'єр».

«Мій брат служив із ним в армії. Коли Володя їхав у відпустку, брат передав через нього передачу. Тоді він мене і побачив... Володя дуже любив наших дітей. Ми з ним надзвичайно багато подорожували», – пригадала вдова.

Володимира Герасименка поховали у селі Перемога біля батьків. У нього залишилися дружина, син, донька і троє внуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.