Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Геннадіївна Танасова

«Війна. Як страшно звучить це слово»

переглядів: 980

Війна. Як страшно звучить це слово. Ніхто навіть подумати не міг, що це може статися з нами.

2015 рік 21 січня. Село почали щільно обстрілювати з важкої техніки. Люди в паніці не знали, що робити й куди подітися. Більшість знайшла укриття у своїх підвалах. Без тепла та світла ми прожили в підвалі цілий місяць.

Щодня ставало дедалі страшніше. Видно було пожежі від влучень снарядів. Дедалі більше будинків стали схожі на руїни.

Через два тижні почалася евакуація. Приїхав автобус – більш ніж половина населення виїхала. Люди кидали все, що наживалося роками, господарство [живність] відпускали з прив'язі з сараїв, щоб не вмерло з голоду.

У селі стало порожньо, навіть не гавкали собаки. Коли проходив вулицею, тіло здригалося, коли ти бачив усю цю картину. З розбитих вікон вітром тріпало штори, роздерті осколками, розбиті дахи, рештки стін. Таке можна було побачити тільки у фільмах жахів, але це відбувалося в нашому рідному селі.

Скрізь бродили корови, кури, качки, відпущені господарями в пошуках їжі. Магазини не працювали, тому люди доїдали свої запаси, замість хліба пекли коржі, у кого було борошно, інші обходилися так.

Коли обстріли почали вщухати, село почало потроху оживати. Люди почали виходити на вулицю. Почали їздити машини.

Нам привезли гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова – продуктові набори були дуже доречними, бо запаси їжі вже закінчувалися. Люди дуже вдячні за ту працю, яку Ви робите, щоб допомогти людям. У такий важкий час ваша допомога є неоціненною та врятувала життя не одній людині.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Троїцьке 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій