Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Іванівна Петченко

«Війна принесла поневіряння»

переглядів: 612

Для нас війна почалася з тієї миті, коли ми виїхали із села. Стріляли, свистіли кулі – ми ховалися в підвал. Вийшли – усе розбите, магазини, все.

Нам дали воєнну машину, посадили туди 50 осіб. Солдат зайшов і сказав: «Вас вивозять на три доби, нічого не беріть, тільки документи». Так і вийшли, хто повірив, хто ні.

Нас вивезли до Драмтеатру [в м. Маріуполь] 12 лютого 2015 року і з цього дня ми не можемо повернутися додому. Тепер тиняємося з речами по місту. Там прийшли на квартиру – і до побачення, тут зараз продають, туди прийшли – продають. У гуртожитку сидимо, світло відключили, дров немає, нічого немає... Війна принесла поневіряння.

Я живу сама. Мрію швидше поїхати додому, щоб відновили наші будинки. Скільки людей роз’їхалося... Смертність збільшилася, скільки в людей зараз болячок, тому що стреси. Восьмий рік у людей шок і стрес.

Ми зрозуміли, що потрібно сподіватися тільки на себе. Уже не ті роки, ми нічого не можемо повернути...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Широкине 2015 Текст Історії мирних пенсіонери 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій