Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Маркович Ломбрено

«Війна, яка нікому не потрібна»

переглядів: 993

Я пів життя, можна сказати, прожив – побудував будинок, народив дітей, посадив розкішний фруктовий сад. Одним словом, тільки жити й радіти, а тут війна. Війна, яка нікому не потрібна.

Я був щасливою людиною до війни. Живу з коханою дружиною. Маю двох дітей, сина та дочку. Діти живуть уже своїми сім'ями, мають своїх дітей. Я дідусь, маю двох онуків і одну онучку.

Життя в тривозі за онуків

До війни дуже любив полювати, рибалити, але у зв'язку з воєнними діями мені від усього довелося відмовитися. Тому що все заміноване, поставлені розтяжки. І у зв'язку з цим полювання було заборонено.

Ніколи не думав, що, досягнувши пенсійного віку, буду так доживати другу половину життя: у тривозі за своїх дітей, онуків. Дуже гірко за онуків, які чують і живуть з цими пострілами. Що на них чекає у майбутньому? Зараз усі ми живемо одним днем, немає руйнувань, жертв – і добре.

Цей час залишиться в пам'яті кожного жителя Бугаса

А ось кінець 2015-го, по-моєму, залишився в пам'яті кожного жителя села Бугас, тоді відразу постраждало 28 будинків. Завдяки, напевно, нашому храму Святої Марії того страшного вечора обійшлося без жертв.

Взимку в хаті 17 градусів

Рінат Ахметов робить величезну справу для всіх людей Донбасу. Єдиний не залишив нас у скрутну хвилину. Що стосується моєї сім'ї, то продуктовий набір, який я отримую, величезний внесок у наш сімейний бюджет.

Я пенсіонер, отримую дуже маленьку пенсію, 1300 грн, хоча все життя пропрацював за кермом – крутив баранку. Дружина отримує мінімалку. Тому [продуктовий] набір нам дуже доречний. У зимовий період дуже туго, газ дорогий, усі кошти йдуть на погашення комунальних послуг (це ще завдяки субсидії), хоча в хаті 17 градусів. Ось така в нас субсидія, що доводиться економити газ.

Прикро, що, пропрацювавши стільки років, не забезпечив собі старість, а тепер доводиться стояти з простягнутою рукою з цією мізерною пенсією.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бугас 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій