Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Пухненкова

«Під час сильних обстрілів із дому не виходжу»

переглядів: 968

Я живу на околиці селища, постійно чую вибухи й боюся за своє життя. Під час останнього обстрілу шибки в будинку ледь не вилетіли, а в сусідній двір прилетів снаряд. Я тільки Бога молила, щоб мою хату не розбили, щоб вона не згоріла.

Живу я одна, чоловік давно помер, діти й онуки роз’їхались. Навіть під час сильних обстрілів із дому не виходжу. Не можу я сховатися, я ж у підвал не залізу й із нього не виберуся. Важко мені пересуватися, ноги підводять, голова постійно крутиться. Ходжу з двома палицями, у мене в кожному кутку палиці стоять. Перенесла вже два інфаркти, тому ліки завжди під рукою. Вони мені життєво необхідні, але запаси їх добігають кінця. Як вижити без медикаментів, я насилу собі уявляю. Усі гроші йдуть на таблетки, а на продукти вже не вистачає.

У мене за будинком є город, я все своє життя пропрацювала на землі. Але зараз справлятися з таким господарством не маю сили. Дуже чекаю, коли приїде син, я без нього нічого посадити не можу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кірове 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій