Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євдокія Карпівна Підлипна

«Під час обстрілів я сиділа у куточку»

переглядів: 507

Євдокія Карпівна переживає за своїх дітей та онуків, які залишилися на тимчасово окупованій території. До війни часто бачилися, вона постійно намагалася їм допомогти, економила. А у війну самій довелося брати допомогу від благодійного фонду.

Згадую, як раніше часто їздила до Донецька та Горлівки до дітей, спілкувалася з ними, допомагала у роботі. Нормально жили.

Все змінилося, як я зрозуміла, з 2013 року, коли розпочалися заварухи, мітинги, стріляли у Донецьку. Це було сумно. А потім війна, розстріли ці жахливі… Страх за себе, за дітей, які лишилися по той бік.

Я під час обстрілів не ховалася, сиділа у куточку і нікуди не виходила. Але такий був страх, такий тиск! Нікуди не хотіла ховатися, хоч у будинки потрапляло в нас, і в гараж, і міни навколо будинку літали.

Епізод, який я не можу забути, коли я їздила до дітей і бачила всюди зруйновані будинки, вибиті вікна. У нас теж у селищі за три хвилини всі вікна повилітали, дуже страшно було. Цього ніколи не забути. Війна є страх.

Під час обстрілів я сиділа у куточку

Війна дуже змінила моє життя. Тому що це все хвилювання, насамперед за дітей, онуків та правнуків. За себе вже не так хвилюємось, як за них, особливо в період війни. Раніше ми з чоловіком дуже допомагали дітям, самі на одну пенсію жили, щоби їм щось купити та відвезти.

А у війну нам дуже допоміг Рінат Ахметов. Це без перебільшення, без жодних довідок ми просто отримували допомогу. Дякуємо всій його команді!

Мріємо про мир. Щоб побачити своїх дітей та радісних людей навколо. Щоб усе було добре. Миру – миру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2017 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій