Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Жуганова

«Під час обстрілу нам здавалося, що життя закінчилося»

переглядів: 970

Ми з жахом чекаємо зими, тому що живемо в напівзруйнованому будинку. А відновити його не можемо, немає грошей. Наше село – це лінія розмежування.

Дуже страшно тут жити, за дітей страшно. Коли дочка в школі або на репетиції, я за неї спокійніша, тому що в центрі спокійніше й безпечніше, ніж на околиці, де ми живемо. Вдома відчуття безпеки немає.

Доньці Наді сім років, вона займається танцями, не боїться виступати, а ось іти додому їй страшно. Тому я її завжди зустрічаю, щоб разом пройти дорогою до хати.

Одного разу наш будинок потрапив під обстріл. Нам здавалося, що життя закінчилося, тому що один за одним снаряди лягали, стояв гуркіт, після кожного падіння снаряда вилітали вікна.

Ми дивом уціліли, і з донькою виїхали із селища, тому що не можна було залишатися взимку в зруйнованому приміщенні.

Жили в одних родичів, потім в інших, загалом, поневірялися якийсь час. Додому повернулися тільки навесні, коли потепліло. Але житло так і не відновили, немає грошей. У мене зарплата листоноші, відмовляємо собі в усьому. Намагаємося заощаджувати на їжі та на одязі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Старогнатівка 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій