Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Приндя

«Під час вагітності зі старшою дочкою ховалися в льохах»

переглядів: 1063

Наша дочка, однорічна Саша, бореться за життя із самого народження. Аномалія головного мозку, напади задухи, епілепсія – і це не все, що випадає переживати дитині в такому ранньому віці.

Відразу після народження медики говорили, що Саша не виживе. Вона народилася вчасно, але з оповитою пуповиною, що викликало гіпоксію та напади задухи. Дочка була синя, на другу добу почала задихатися.

Потім дитину забрали в реанімацію, там Саша пролежала десять днів під апаратами штучного дихання. Через численні патології тільки в 1 рік і 8 місяців вона намагається зробити перші кроки. У неї аномалії головного мозку. Саша відстає в розвитку, у неї епілепсія. Її медична картка за рік товстіша, ніж у багатьох за все життя.

Ускладнення в неї я пояснюю пережитим стресом під час бойових дій у Горлівці. Під час вагітності я разом зі старшою дочкою Віолетою ховалися в льосі.

Сашенька зовсім нещодавно почала сидіти. Вона постійно приймає протисудомні препарати, крім цього – стимулятори для розвитку мовлення, але коштів на медикаменти нам бракує.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій