Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Іванівна Трофімова

«Онучка в 11 років захворіла на нервовому ґрунті»

переглядів: 556

Через стрес онучці Тамари Іванівни довелося разом із батьками виїхати з-під обстрілу до іншого місця та приймати заспокійливі ліки. Жінка сумує за своєю родиною, вона мріє про те, щоб діти повернулися. Але поки в її районі неспокійно.

Ми постійно знаходилися на роботі, коли все почалося, працювали в Пісках, у теплиці. Потім розбили цю теплицю – ми втратили роботу. Почалися обстріли Пісків. Через них на будинку дах міняли, і сам будинок всередині потріскався.

Сиділи в підвалі з 80-річною мамою. Діти сиділи спочатку зі мною в підвалі, але потім не витримали. Онучка, якій 11 років, захворіла на нервовому ґрунті, і їм довелося виїхати в Красноармійськ [нині – Покровськ] на лікування. Заспокійливе давали, по ній пішли плями всюди. Щодня якась трагічна подія відбувалася.

Онучка в 11 років захворіла на нервовому ґрунті

Мрію, щоб закінчилася ця війна, щоб прийшли зміни, щоб діти повернулися, щоб трішечки відчути себе не самотньою і захищеною...

У нас досі транспорт ходить тільки раз у декілька днів у Селідове, а в Покровськ не можна вибратися взагалі.

І немає спокою, тому що донині йде стрілянина, і ми це чуємо. Тільки починається – організм реагує проти своєї волі, серце починає калатати, інші симптоми з’являються. Дуже важко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота літні люди (60+) діти перший день війни розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій